DRŽAVNO NATJECANJE – SJAJAN PLASMAN JAKOVA BABIĆA

DRŽAVNO NATJECANJE – SJAJAN PLASMAN JAKOVA BABIĆA

Naš sedmaš Jakov Babić u pratnji mentora Petra Eleza sudjelovao je na 59. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske koje je održano u primoštenskom Hotelu „Zora“ od 29. do 31. ožujka 2017. godine.

Jakov se natjecao u kategoriji Strojarske konstrukcije. S ostvarenih 64 bodova plasirao se na sjajno 13. mjesto od ukupno 21 natjecatelja u svojoj kategoriji. Na postignutom rezultatu iskrene čestitke upućujemo učeniku i njegovu mentoru, te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

Ove godine na natjecanju je sudjelovalo 7171 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske (školska/klupska razina), a nakon provedenih županijskih natjecanja, u Primošten je na natjecanje na državnoj razini pozvano 249 mladih tehničara, oko 130 mentora tehničke kulture, članovi povjerenstava i dr.

Mladi tehničari koji svoje kompetencije usvajaju u osnovnim školama i udrugama tehničke kulture natjecat će se u jednom od dvanaest područja tehničke kulture (maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, obrada materijala, strojarske konstrukcije elektrotehnika, elektronika, robotika, automatika, fotografija, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, orijentacija i komunikacija te robotsko spašavanje žrtve).

Natjecanje se u svim područjima sastoji od pisane provjera znanja (u trajanju od 2 školska sata), izrade tehničke tvorevine (8 školskih sati) te predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja (do 5 minuta).

Natjecanje se provodi u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

umanjena