Nova duhovna zvanja – nova radost za Studence

Nova duhovna zvanja – nova radost za Studence

U dominikanskom Samostanu sv. Jeronima u Rijeci, u petak 4. rujna tijekom molitve Srednjeg časa nakon postulature koju je proveo u dominikanskom samostanu u Splitu u novicijat Hrvatske dominikanske provincije primljen je Jakov Vuković obukavši dominikanski habit.
Nakon molitve okupljene zajednice pod vodstvom provincijala fr. Slavka Sliškovića za postulanta uslijedio je obred primanja kandidata u Red propovjednika, odnosno oblačenje habita Jakova Vukovića. Potvrdivši svoju nakanu da nasljeduje Gospodina prema evanđeoskom uzoru svetoga Dominika u redovničkom životu, pristupio je ocu Provincijalu koji mu je zatim predao redovničko odijelo, a učitelj novaka fr. Damir Šokić pomogao mu ga je odjenuti. Simboličkim „poljupcem mira“ Jakov je primljen u Red i pripušten u samostansko zajedništvo. Jakov Vuković, sin je Marijana i Mirele, r. Tikvić, rođen 8. listopada 2000. u Zagrebu. Jakovljev otac Marijan (sin Tomislava i Anke rođ. Bilić Prcić rođen je na Studencima kao četvrto od petero djece te kako bilježi Župni ljetopis Marijanov krsni kum bijaše fra Julijan Ramljak). Jakov je rođen i odrastao u Zagrebu, a studira na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Iskreno čestitamo Jakovu i cijeloj obitelji Vuković čiji su članovi aktivni u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea, Zagreb-8049458A-525A-42F2-802C-F4A5C9370DD2

Radujemo se još jednom duhovnom zvanju podrijetlom sa Studenaca te preporučujemo Jakova u molitve cijele naše župne zajednice. Neka ga prati Božji blagoslov!

 

Izvor: http://dominikanci.hr/index.php/28-vijesti/3846-jednostavni-zavjeti-i-pocetak-novicijata

 

Naša sumještanka i članica župnog zbora Kata Šakić, kći Vjeke i Senke Šakić je 17. rujna (Rane sv. Franje), ušla u zajednicu Sestara služavki Malog Isusa čime je započela svoju pripremu za redovničku formaciju.64D36963-13EC-42AE-B299-0BF34C616768

Kandidatura je prvo razdoblje pripravništva, određeno vrijeme što ga djevojka koja želi postati članicom Družbe treba provesti u zajednici sestara Služavki Maloga Isusa prije nego bude primljena u postulaturu, a traje najmanje godinu dana, ovisno o dobi u kojoj pojedina djevojka odluči pristupiti zajednici.

Pripravnice u tom razdoblju usavršavaju poznavanje kršćanskog života, vježbaju se biti iskreno pobožne, u vladanju jednostavne i da se žrtvuju za drugoga. Upućuju se u sadržaj Bogu posvećenog života, upoznaju lik i djelo Utemeljitelja Družbe sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, te duh i povijest Družbe. Primaju pouku o raznim oblicima razmatranja, da se vježbaju u toj vrsti molitve. Privikavaju se na svjesno držanje reda i na jednostavno uljudno vladanje. Vježbaju se u raznim poslovima, i prema potrebi pohađaju škole sukladno vlastitim sposobnostima. Imaju dnevni red prilagođen njihovoj dobi, gdje uz molitvu i rad imaju određeno vrijeme za odmor i rekreaciju. Kata će u Kandidaturi nastaviti studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu na kojem je studentica druge godine preddiplomskog katehetsko-teološkog studija.
Naša župna zajednica želi joj obilje Božje blagoslova i ustrajnost na započetom putu. Pozivamo vas na nastavak molitve za sva duhovna zvanja iz naše župe kojih je Božjom milošću po plodovima molitvi šest u zadnjih nekoliko godina (od toga dvoje iz župnog zbora).

FCFF8A26-A0E2-42B5-94D8-AE16ED4AB188

Dao Bog da se tako nastavi!
Neka je hvala i slava Gospodinu!

Preneseno sa župne Facebook stranice