Slavlje svetih misa i pobožnosti-ONLINE

Slavlje svetih misa i pobožnosti-ONLINE

 

Gdje su dvoje i troje okupljeni zajedno u Moje ime, tu sam Ja među njima! (Mt 18,20)

 

Dragi pratitelji,

svjesni ste kako zbog okolnosti nastalih širenjem koronavirusa dolazak na svete mise i pobožnosti nije moguć. Stoga Vas usmjeravamo na neke medijske servise koji zvukom, ili zvukom i slikom pružaju mogućnost praćenja i sudjelovanja na svetim misama i pobožnostima. Svakodnevnom molitvom u obitelji, kućnoj crkvi, isprosimo Božje milosrđe da se ova zdravstvena, društvena i gospodarska kriza što prije okonča. Molimo u našim obiteljima za oboljele, ugrožene i sve one ljude koji nesebično žrtvuju vlastito zdravlje kako bi umanjili razmjere epidemije.

Fratri iz imotskog samostana su ostvarili mogućnost da vjernici svakodnevno prate sv. mise i pobožnost krunice, a petkom i pobožnost križnog puta:

  • Video prijenos moći ćete pratiti na samostanskoj web stranici (samostan-imotski.hr) i na Youtube kanalu Boška Ćosića („Boško Ćosić foto-video“) LINK :

· svaki dan u 18 sati sveta misa (petkom put križa i misa)

· nedjeljom u 9 i 18 sati sveta misaIMG_2633

· radnim danom i subotom u 7 sati sveta misa s jutarnjom

· nedjeljom u 9 sati sveta misa

· svaki dan osim petka u 17:30 krunica, a u 18 sati sveta misa

· petkom u 18 sati križni put i misa

Na nacionalnoj razini, HRT će na trećem televizijskom programu i trećem programu radija svakodnevno emitirati sv. mise iz Crkve sv. Marka u Zagrebu s početkom u 18h, počevši od ponedjeljka 23. ožujka.  Mise će biti moguće pratiti i na HRTi.hr servisu.

 

Hrvatski katolički radio svakodnevno prenosi sv. misu u 07.00h. >Više detalja porvjerite na njihovoj stranici: https://hkr.hkm.hr/

Kao i dosada, pozorno pratite sredstva javnog informiranja i slijedite upute Nacionalnog civilnog stožera kako bi se što bolje i brže epidemija koronavirusom stavila pod kontrolu.