Svečana misa don Marka Trogrlića-studenačkog mladomisnika

Svečana misa don Marka Trogrlića-studenačkog mladomisnika

U subotu, na blagdan sv. Ilije, pred mnoštvom vjernika misno slavlje je predvodio studenački mladomisnik don Marko Trogrlić. Bio je ovo dan koji će trajno ostati upisan u studenačkoj povijesti i na biti dugo i lijepo sjećanje don Marku i svim Studenčanima a Bogu na vječnu slavu!

procesija 11

don marko 6don marko 7

Misa je započela pjevanjem himna sv.Iliji nakon kojeg je gvardijan imotskog samostana fra Kristijan Stipanović predvodio litanije i formirao procesiju kroz središte mjesta.procesija4

procesija10procesija 8procesija 9procesija 7procesija 3procesija 5procesija 2procesija 1

Don Marko je u svojoj propovijedi vjernicima, među ostalim, približio i protumačio Ilijino skrivanje u spilji i duboko značenje tog događaja ne samo za Iliju već i za svakog čovjeka u bilo kojem vremenu:

DON MARKOVA PROPOVIJED

Uz don Marka u suslavlju je bilo 15 svećenika među kojima i svi studenački svećenici-fratri, a posluživali su, također Studenčani, bogoslov Mirko Šakić te Marko Udovičić, postulant. Mate Šakić, franjevački novak, jedini nije sudjelovao u slavlju iz jasnog razloga što je prije nekoliko tjedana obukao franjevački habit i boravi u samostanu na Visovcu odakle se, sigurno, molio za don Marka i sve nas!

don jakov 1čitač 1

Mješoviti župni zbor sv. Ilije je predvodio misno pjevanje, a u pjevanju su asistirali i članovi muške klape sv. Mihovil iz susjednog Prološca.marko udovičić1

don marko 2don marko 3

don marko istaknutadon marko 5Na kraju misnog slavlja, župnik fra Zoran Jonjić je zahvalio Bogu na prekrasnom danu i daru mladomisništva te svim svećenicima, službenicima i župljanima koji su pomogli oko pripreme ovog velikog slavlja:

I don Marko se obratio okupljenima:

Poslije misnog slavlja svećenici, ostali cijenjeni predstavnici javne vlasti i gosti su zajedno blagovali kod stare župne kuće Podgredom gdje se kroz poslijepodnevne sate nastavila svečarska atmosfera.

vjernici8 vjernici5 vjernici4 vjernici3 vjernici2 vjernici 9 vjernici 7 vjernici 1 vjenici 6