Pomozimo osnivanje “Kuće imotske riči”

Pomozimo osnivanje “Kuće imotske riči”

Rado dijelimo plemenite akcije poput ove!

Klikom na link i njegovim dijeljenjem možete pomoći u aktiviranju kampanje prikupljanja novca i izgradnji “Kuće imotske riči” koje provodi udruga “Ujević” iz Krivodola.

Studenci su Krajini dali znamenite i svima nam poznate velikane riječi: Matu Marasa, Ivana Babića (Ljilju), fra Antu Cikojevića i mnoge druge. Zajedno načinimo njihovim djelima prikladno mjesto gdje će se čuvati i promovirati naš zavičaj, jezik i kulturu.

U malim kamenim kućama Imotske zagore rađali su se veliki ljudi: ljudi jezika, čarobnjaci riječi.

U Imotskoj krajini još je u 18. stoljeću puk iznjedrio Hasanaginicu, najpopularniju narodnu baladu na svijetu. To je zavičaj svih Ujevića, Vlade Gotovca, Petra Gudelja, Ivana Raosa, Mate Marasa, Anke Petričević i brojnih drugih, više ili manje znanih, književnih imena.

Zbog toga smo odlučili jednu od takvih davno zidanih kamenih kućica preurediti u spomenik – Kuću imotske riči, prikupiti i u njoj sa/čuvati sve pisano blago zavičajnih autora.

Kuća je stara oko tristo godina, načeta zubom vremena – trošna, pa ju je potrebno potpuno rekonstruirati, a uz to očuvati izvornu gradnju. Sredstva za rekonstrukciju prikupljaju se sponzorstvima/donacijama te crowdfunding kampanjom koja će krenuti krajem listopada.

Molimo Vas da ispunite informativni upitnik kako biste nam olakšali START kampanje. Zahvaljujemo Vam na izdvojenom vremenu i odgovorima.