Akcija prikupljanja financijskih sredstava za obnovu župne crkve sv. Ilije

Akcija prikupljanja financijskih sredstava za obnovu župne crkve sv. Ilije


Po osnivanju Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u našoj župi pristupilo se cjelovitoj analizi stanja i određivanju potreba župne zajednice. U dogovoru i suglasju sa župnikom fra Tomislavom Brekalom zaključeno je kako su ključni župni prioriteti sanacija vlage u župnoj crkvi te izrada održivog i trajnog sustava grijanja i hlađenja naše crkve.

IMG_5975

Slijedom tih zaključaka Vijeća pristupilo se prikupljanju ponuda od strane izvođača te je župnik obavijestio sve župljane o navedenom nakon župne sv. mise 9. srpnja ove godine.

Troškovi za klimatiziranje crkve (i grijanje i hlađenje)  iznose oko 15.000€, a troškovi sanacije vlage nepunih 12.000€. Ukupni trošak, uključujući i moguće dodatne nepredviđene troškove se kreće oko 30.000€.

Kako naša župa ne raspolaže tolikim financijskim sredstvima, Župno pastoralno i ekonomsko Vijeće poziva sve Studenčane i prijatelje Studenaca da novčanim prilozima pomognu ostvarivanje ovih prijeko potrebnih projekata. Stav župnika i Vijeća je kako se tek po prikupljenim sredstvima može krenuti u realizaciju oba projekta.

IMG_5978
KAKO DONIRATI SREDSTVA?

  • izravnom uplatom na račun župe internet bankarstvom, općom uplatnicom – Podaci za uplatu: IBAN:HR3924070001100569111 (OTP banka) Opis plaćanja: za obnovu crkve; Model HR99-Oib uplatitelja
  • osobno – javiti se župniku – telefonom ili iza sv. mise u sakristiji

IMG_5976 IMG_5977 IMG_5980 IMG_5979