Ilina 2023. – Program proslave

Ilina 2023. – Program proslave

Ilina će i ove godine uz duhovnu proslavu biti bogata društvenim, kulturnim i sportskim sadržajima za sve uzraste Studenčanki, Studenčana i svih posjetitelja.

Od ponedjeljka 17. srpnja do srijede 19. srpnja u crkvi će se slaviti mise trodnevnice kako bi se vjernici što bolje duhovno pripravili za blagdan Iline. Na Ilinu središnja proslava će započeti u 10:30h procesijom kroz Centar i svetom misom u crkvi sv. Ilije. Poslijepodnevni sati će biti u znaku tradicionalnog Studenačkog derneka. Više detalja na plakatu:

IMG_8274

Na uočnicu, 19. srpnja, poslije mise trodnevnice u župnoj crkvi će biti predstavljanje knjige našeg Studenčanina dr. Stipana Trogrlića.
Knjiga široj zajednici i javnosti otkriva život i djelo fra Ante Cikojevića, a poslije predstavljanja bit će moguće kupiti knjigu po promotivnoj cijeni. Glazbeni gost je muška klapa sv. Mihovil.

IMG_8275

Ilinu i ove godine prate sportski i zabavni sadržaji u organizaciji članova KUŠU Studa.

Ove godine će se održati Kup sela 2023. – Riječ je o malonogometnom turniru na kojem će se uz domaćine iz Studenaca, natjecati momčadi iz nekoliko susjednih mjesta. Nagradni fond za najbolje momčadi Kupa će biti dodatni motiv za dobru i atraktivnu igru. Pored Kupa, bit će odigrano i nekoliko revijalnih utakmica koje radi svojeg posebnog šarma i živopisnih osobnosti na terenu uvijek pobude posebno zanimanje studenačke publike.

Penalty Cup će biti izazov za sve one koji žele pokazati svoje vještine i preciznost s nogometnom loptom:

IMG_8272 IMG_8273

Neće izostati ni tradicionalana Praćkijada i Dječja olimpijada. Obje će se održati u nedjelju 23.7.  po prvi puta u središtu mjesta.

Svi oni željni glazbene zabave moći će uživati u XXS bandu i svirci uživo u subotu 22.7. od 22h (nakon malonogometnog finala) na školskom igralištu. Ulaz je besplatan.

IMG_8271

Sasvim dovoljno dobrih razloga da se o Ilinštaku bude u Studencima…