IZGRADNJA OLTARA

Nakon donacije gosp. Stjepana Vukovića-Ićka o kojoj smo već pisali u ponedjeljak su započeli radovi na rušenju starog oltara i izgradnje prezbiterijalnog prostora i postavljanju novog oltara.

Stari oltar je posuđen iz crkve Gospe od Anđela u Imotskom i bit će vraćen u samostanski muzej. Izgradnjom ovoga dijela uredit će se i kameni luk u crkvi. Već izbijanjem starih fuga između kamena vidljivo je da je kamen trošan i vrlo teško će se sanirati. U kamenoklesarskoj radnji “Maršić” izrađuje se menza, svjećnjak, ambon i oltar. Podignuti su svi stari keramički dijelovi za postavljanje novih. Ovi radovi su nužno za sobom vezali bojanje crkve i saniranje dijela vlage u zapadnom dijelu crkve. Izvadit će se sve stiroporne štukature i gletat će se zid po potrebi.Uz ove radove promijenit će se željezna ograda prema koru i zamjeniti drvenom.

Svi ovi radovi su izvanredni i zahtjevaju veliku financijsku potporu vjernika. Fra Jakov je na sv. misi za sv. Antu pozvao sve koji mogu da pomognu. I Vi, dragi čitatelji možete pomoći na broj kod

Splitske banke:2330003-1100069762 ili devizni broj: 233003-40399973.

Na svakoj pomoći za naše mjesto od srca zahvaljujemo!