List Studenci 2022. u digitalnom izdanju – prilozima podržite nastavak tiskanja lista

List Studenci 2022. u digitalnom izdanju – prilozima podržite nastavak tiskanja lista

Iz tiska uskoro izlazi novi broj lista Studenci a digitalno izdanje je već dostupno na ovoj poveznici.

Prigodom izlaska iz tiska, Uredničko vijeće lista na čelu sa župnikom fra Tomislavom Brekalom poziva sve Studenčane i prijatelje lista da svojim novčanim prilozima potpomognu nastavak tiskanja Lista. List se isključivo financira dobrovoljnim prilozima župljana i čitatelja pa o tome ovisi i njegova sudbina.

Vrijedi spomenuti kako je list “Studenci” pokrenuo nekadašnji studenački župnik fra Ante Sekelez sredinom 1980-ih u namjeri da poveže i simbolično okupi tuzemne i iseljene Studenčane. Tako je već od svojih početaka list bio i ostao više od župnog lista. Kroz gotovo 40 godina od izlaska prvog broja u njemu su se zabilježili svi važni vjerski, društveni, politički, sprotski i ostali događaji vezani uz Studence i Studenčane. Riječ je o punokrvnoj kronici župe i mjesta čiji će sadržaj biti dragocjen izvor informacija kako vrijeme bude odmicalo i ponudit će budućim generacijama Studenčana gotovo sve ono za čim tragaju kad su u pitanju Studenci.
Sijećanja i uspomene brže blijede ako ih ne zabilježimo! Verba volant, scripta manent!

Posvijestimo sami sebi činjenicu o tome koliko je zapravo važan i bitan župni list “Studenci” i odvojimo doista simboličan doprinos koji će biti dovoljan za nastavak njegova tiskanja.