Općina Lovreć: O privremenom zatvaranju poštanskog ureda u Studencima

Općina Lovreć: O privremenom zatvaranju poštanskog ureda u Studencima


 

Vijest prenosimo s Općinske FB stranice u cijelosti:

Od srijede, 5. lipnja 2024. je zatvoren ured Hrvatske pošte u naselju Studenci.

Odluku o zatvaranju donijele su za to odgovorne osobe unutar Hrvatske pošte.

Obavijest o privremenom zatvaranju Općina Lovreć nije zaprimila ni službenim ni neslužbenim putem od strane Hrvatske pošte već su tijela Općine vijest dobila od zatečenih Studenčana na čemu im i ovim putem Općina zahvaljuje dijeleći jednaku zabrinutost oko sudbine poštanskog ureda u Studencima.

Nažalost, ured Hrvatske pošte u Studencima je pod upravom tvrtke koja nije u općinskom vlasnišvu te Općina nije nadležna niti je u poziciji utjecati na odlučivanje o upravljanju uredima Hrvatske pošte bilo gdje na općinskom području pa tako ni u Studencima.

Općina Lovreć od početka podržava inicijativu oko nastavka rada poštanskog ureda te je predstavnicima Pošte već ukazala na nekoliko alternativnih lokacija za ured.
Unatoč dosadašnjoj komunikaciji s Poštom i više održanih sastanaka na ovu temu i obećanjima, Općina još nije dobila povratni odgovor
o tome koje je rješenje Pošti prihvatljivo.

Zaključno, Općina će pod svaku cijenu i dalje ustrajati u tome da se ured pošte ne zatvori trajno, što nije u interesu, niti Općini niti stanovnicima Studenaca.