Uskoro započinje obnova Franjevačkog trga

Uskoro započinje obnova Franjevačkog trga

Lijepe vijesti stižu iz Općine Lovreć.

Načelnik g. Petar Petričević je 5. travnja ove godine u gradu Trilju u ime Općine Lovreć nazočio svečanom potpisivanju ugovora s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Ugovor našoj Općini je uručio ministar g. Šime Erlić.

Potpisani ugovor je u vrijednosti 60.000,00 eura za projekt “Rekonstrukcija Franjevačkog trga na Studencima”. Riječ je o još jednom u nizu uspješno apliciranih projekata koje je prijavila Općina Lovreć u protekle dvije godine i za koje je osigurala sredstva.

snig

Tako će se nakon ranije izvedene prve faze uređenja javne površine u središtu Studenaca uskoro započeti s rekonstrukcijom Trga.
Projektom se između ostalog predviđa kvalitetnije riješiti oborinska odvodnja i primjereno uređenje površine od cca 1000 metara kvadratnih koje je u derutnom stanju.

Faza pripreme dokumentacije potrebne za provođenje postupka javne nabave radova je u tijeku. Po okončanju javne nabave, pristupit će se potpisivanju ugovora s odabranim izvođačem a potom i izvođenju samih radova.

Studenci će tako u kratkom vremenu nakon novoizrađenog otvorenog javnog vježbališta i dječjeg igrališta dobiti potpuno obnovljeno i osvježeno središte mjesta.
Vodstvo Općine ne misli stati samo na spomenutim projektima. Uskoro se očekuje dostava procjene vrijednosti zemljišta od ovlaštenih procjenitelja, na kojem će se, nadajmo se,  proširivati studenačko groblje. Projekt “Zvizda” je u tijeku a u planu su i još neki projekti koji se žele ostvariti u skorijem roku o čemu će Općina na vrijeme obavijestiti na svojim stranicama.