VELIKI TJEDAN

VELIKI ČETVRTAK Na Veliki četvrtak nakon posvete ulja u splitskoj prvostolnici sv. Duje, na kojoj je sudjelovao i naš župnik fra Jakov Begonja, po snježnom nevremenu održana je sveta misa u našoj crkvi s početkom u 18 sati.

 

Dvanaestorici apostola fra Jakov je oprao noge simbolizirajući posljednju večeru Isusa Krista koji je unaprijed znao tko će ga izdati. Preko svete mise prineseni su darovi za siromahe sabrani u korizmi kao plod pokore. U pražnjenju svetohraništa sudjelovali su fra Ivica Udovičić i msgr.don Ivan Bilić. VELIKI PETAK Zbog nevremena koje je bilo na Veliki četvrtak bila je upitna procesija na Veliki petak.

 

Zahvaljujući mladima postavljeni su križevi za postaje i okićeni cvijećem.

Obredi su započeli pred kapelicom sv. Roka uz zajedničku molitvu križonoša za ovu godinu.Jedan od križonoša ( na slici) bio je g. Nikola Trogrlić, nositelj medalje i spomenice Zahvalnosti domovinskog rata, sudionik od početka do kraja ratnih zbivanja,kao i mnogi mlađi koji su se ove godine uključili nositi križ.

U liturgiji Muke Gospodnje koju je uz naš zbor pjevao student veterine Mario Cikojević pristupilo se otkrivanju i ljubljenju križa.

 

 

Pjesmama Puče moj i Ispovjedite se završili smo s velikim mnoštvom prikaz Muke i ušli u vazmneo bdijenje.